diumenge, 6 de maig del 2012

Sembra del blat de moro

Ja fa més d'un mes queha començat la sembradel blat de moro. És una campanya marcada des del principi per la sequera de la tardor i l'hivern. La falta d'aigua dels embassaments s'ha notat ja a l'inici del reg, i ha suposat que molts pagesos canviessin el cultiu del blat de moro per cereal d'hivern. Les pluges dels últims dies han donat una mica d'optimisme al sector, tot i que encara falta molta aigua als embassaments.
Com cada any, les cases comercials presenten les seves varietats. Cadascú sembra el que més li convé. A part, s'ha d'elegir entre una varietat convencional i una tractada genéticament, depenent fonamentalment, de l'ús que se li ha de donar al gra i de les possibilitats de tractament de cada parcela. Està clar que les varietats destinades al consum humà, com les varietats destinades a fer panis torrat o farina de blat de moro, no han d'estar modificades genéticament. Recordeu que a les parceles sembrades amb panís transgènic s'ha de sembrar una part de convencional, a mode de refugi.
Les principals cases comercials són Pioneer (PR32T16, 33D84, 33Y72, etc), Dekalb (DKC6666, DKC6667YG, etc) i KWS (Korimbos, Kermes, Kendras YG, etc).





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada