dilluns, 22 d’octubre del 2012

Pluges del cap de setmana

Un altre cap de setmana que ha estat passat per aigua. Aquesta vegada ha deixat una bona regada a gairebé tot Catalunya, amb registres propers als 200 mm a les terres de l'Ebre i al Pirirneu. Les pluges del Pirineu són molt benvingudes i ajudaran a omplir els embassaments, que estan força apurats.
Pel que fa a la nostra zona s'han recollit 44,4 mm a Gimenells i 36,5 a Raïmat.
Al Pirineu les pluges han estat importants amb valors molt significatius, com els 155,4 mm caiguts a Cerler i els 74,4 de Seira. Aquesta pluja ha anat al riu Esera i s'ha reflectit en l'aument d'aigua a l'embassament de Barasona, que ha aumentat ha guanyat 35 hm3 respecte a la setmana passada, situant-se amb 50 hm3 i un 70 % de la seva capacitat.
L'Ésera baixava fora de llera a Llanos del Hospital (Osca) aquest diumenge (Foto: cerler-pirineos.com):

A la conca del Noguera Ribagorzana, les plujes han estat menys generoses, amb 81,4 mm a Boí, per exemple. L'aument de l'aigua als embassaments d'aquesta conca també ha estat menor. Canelles i Santa Ana es mantenen igual que la setmana passada i Escales guanya 12 hm3. Encara hauria de ploure més per  aquesta zona ja que aquestos tres pantans estan bastant baixos de reserves d'aigua.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada