dimecres, 11 de gener del 2012

Ha de ploure i nevar...

Ja fa molts dies que no plou, aquí a Gimenells ja fa més de dos mesos que únicament cau l'humitat que deixa la boira ploranera. Al Pirineu la cosa no està gaire millor, fa també dies que no plou i el que es pitjor, no ha nevat gaire i les montanyes estan sense neu. Aquí teniu una foto del Pirineu aragonés feta des de Broto:

 Aquesta falta de pluja i de neu s'evidencia al embassaments. El pantà Mediano (Osca), al riu Cinca, està al 30% de la seva capacitat. L'any passat es trobava per aquestes dates al 75% i la mitja de tots els anys és del 57%. Podeu comprovar la poca aigua enmagatzemada a aquestes fotos:










El pantà de El Grado (Osca), al riu cinca, està més ple però també està per sota de la mitjana. Actualment El Grado està al 76% de la seva capacitat, mentre que l'any anterior estava al 93%. La mitjana és del 89%. Aquí teniu les fotos de l'embassament de El Grado:



















Les temperatures, tot i ser una mica més altes del normal, són baixes a primera hora i el gel fa la carretera perillosa:


Per últim, us volem ensenyar una foto d'un pinar tot ple de bosses de processonaria del pi. En aquest estat, la processonaria és difícil de combatre, el millor és fer un tractament abans de que es facin les bosses, entre setembre i octubre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada