dimarts, 25 de juny del 2013

Imatges del Pirineu

Aquí teniu un recull d'imatges del Pirineu d'aquets cap de setmana:
Aigüestortes des del Portarró d'Espot:
L'Estany Llong:
Aigüestortes:
Pantà d'Escales:



Predicció per a la setmana (25 jun-1 jul.)

La estabilitat serà la nota dominant durant aquesta setmana. L'ambient assolellat es mantindrà durant tota la setmana. Les temperatures aniran en lleuger ascens al llarg de la setmana. Les màximes rondaran els 30ºC fins a divendres i podran superar-los el cap de setmana. Les mínimes es mantindran fresques, sobretot a la primera mitad de la setmana.

dissabte, 22 de juny del 2013

Estat dels embassaments (II)

Després de les pluges de dimarts passat al Pirineu, que en molts casos van provocar riuades, els embassaments han pujat, alguns de manera significativa.
Barasona està practicament ple, amb 84 hm3, a un 98% de la seva capacitat.

La pujada més importat és la de Canelles, amb 26 hm3 en 4 dies i 35 en 13 dies. Els altres dos de la conca del Ribagorzana, també han pujat, uns 5 hm3 en 4 dies i 10 hm3 en 13 dies. Escales està força ple, al 92%. Canelles, tot i la pujada, encara té panxa per plenar i està al 52%. Santa Ana està al 72%.

Predicció pel cap de setmana (22-24 juny)

El cap de setmana vindrà caracteritzat per l'ambient assolejat. Dissabte , diumenge i el dia de Sant Joan lluirà el sol i no cal patir per pluges durant la revetlla de Sant Joan. Tot i el sol , les temperatures no s'enfilaran gaire degut al vent de mestral, que es deixarà sentir sobretot diumenge. Les màximes no arribaran als 30ºC. Les mínimes seran fresques, al voltant dels 12ºC. Una jaqueta o un jersei per la revetlla no destorbarà.

dilluns, 17 de juny del 2013

Predicció per a la setmana (17-23 jun.)

El dilluns encara farà calor, però a mesura que avanci el dia aumentaran els núvols i ja cap al vespre podien arribar alguns ruixats acompanyats de tempesta. La probabilitat de ruixats i de fenòmens tempestuosos aumenta de cara a dimarts. Ja poden apareixer els primers ruixats de matinada, i son probables durant tot el dimarts. No s'esperen pluges continuades, i fins i tot pot arribar a no ploure, però si ens arriba una tempesta pot caure molta aigua en poca estona i fins i tot calamarsa.
Dimecres i dijous la probabilitat de tempestes baixa. A partir de divendres i el cap de setmana s'iposarà el sol.
Les temperatures es mantindran altes dilluns. Dimarts baixaran de manera marcada. A partir de dijous aniran lentament pujant.










diumenge, 9 de juny del 2013

Estat dels embassaments (9 de juny)

Ara que estem a mitad de la campanya de reg és un bon moment per a mirar l'estat dels embassaments del Canal de Catalunya i Aragò.
A la conca de l'Esera, Barasona es troba al 91 % de la seva capacitat, valors molt semblants als de l'any passat i a la mitjana.



A la conca del Noguera Ribagorzana, les diferéncies entre l'última vegada que ho vam mirar i ara són força notables, amb un aument en les reserves molt significatiu.
Escales té ara 132 hm3, 45 hm3 més que fa tres mesos i per sobre de la mitjana i de la reserva de l'any passat.
Canelles ha guanyat gairebé 120 hm3 des del 4 de març, situant-se amb 319 hm3 per sobre de la que hi havia l'any passat i a prop de la mitjana.
A Santa Ana hi ha acumulat 162 hm3, la matixa que l'any passat i per sobre de la mitjana. En tres mesos ha guanyat 24 hm3.
En total, a la conca del Noguera Ribagorzana, hi ha gairebé 200 hm3 més que fa tres mesos. Amb 613 hm3 està més o menys a la mitjana i per sobre de la que hi havia l'any passat.







Predicció per a la setmana (10-17 juny)

Aquest diumenge encara es mantindrà el temps insegur, amb possibles ruixats durant tota la jornada. De cara a la setmana que bé, el temps s'estabilitza. El sol predominarà durant tota la setmana i l'ambient estiuenc es farà el protagonista. Les temperatures aniran en aument a mesura que avanci la setmana i a partir de dimarts ja podriem tenir màximes superiors als 30 ºC.