dijous, 28 de març del 2013

Predicció pel cap de setmana de Semana Santa

S'esperas una setmana Santa amb un temps variable. S'esperen alguns núvols i alguns ruixats però, en cap cas tindrem pluges continuades. Divendres podran haver-hi interval de núvols, més compactes de cara al vespre i nit, amb la possibilitat d'algun ruixat feble. Dissabte i diumenge seran dies en que el sol dominarà, amb una mica de vent de mestral dissabte, però no gaire fort i un temps més apacible diumenge. Diumenge hauria de ser un dia radiant, amb sol i temperatures agradables. El dilluns, dia de la Mona, és el dia en que potser hi ha més probabilitat de pluja, tot i que no s'esperen grans pluges. De totes maneres, dilluns és encara molt lluny i s'haurà d'anar seguint.
Les temperatures es mantindran molt suaus durant tot el cap de setmana, amb màximes voltant els 20ºC durant tot aquest cap de setmana de Setmana Santa.
En general, serà una setmana santa típica de primavera, amb alguns ruixats aillats i alguns núvols, però amb moltes estones de sol i unes temperatures agradables, ideals per disfrutar de l'aire lliure i de la natura.



divendres, 22 de març del 2013

Predicció per al cap de setmana (23-24 març)


El primer cap de setmana de primavera es presenta en general assolellat. La nit de divendres i dissabte al matí podran haber-hi alguns núvols que podrien, fins i tot deixar algun ruixat. La resta del cap de setmana hi poden restar alguns núvols però en general el sol ha de ser el protagonista. Les temperatures es mantindran a la banda alta del termómetre, amb un ambient de primavera.



dilluns, 18 de març del 2013

Predicció per a la setmana (18-24 març)

Aquesta setmana arriba la primavera. El temps durant la setmana serà variable, amb alguns núvols, sobretot dimarts i divendres, i més sol la resta de dies.  Tot i els núvols no s'esperen pluges, com a molt 4 gotes. El vent podrà bufar dilluns i dimecres. El cap de setmana es presenta estable. Les temperatures aniran lentament en augment, amb ambient primaveral a migdia.

divendres, 8 de març del 2013

Predicció pel cap de setmana (9-10 març)

En general s'espera un cap de setmana estable, amb predomini del sol i amb ambient primaveral. Dissabte al matí i diumenge al vespre és quan podrien apareixer alguns núvols, tot i que no portarien pluja. Les temperatures es mantindran per la banda alta del termómetre, amb mínimes per sobre dels 5ºC i màximes que podrien arribar als 20ºC a migdia.

dilluns, 4 de març del 2013

Estat dels embassaments

Ara que comença la temporada de reg, es bon moment per fer un repàs a l'estat dels embassaments que abasteixen el Canal de Catalunya i Aragó.
A la conca de l'Esera, Barasona es troba al 82% amb 70 hm3. Es una quantitat similar a la mitja dels últims 10 anys i molt superior que l'any passat.
A la conca del Noguera Ribagorzana, Escales té 87 hm3, gairebé la mitjana dels últims 10 anys. Canelles té 200 hm3, uns 115 hm3 menys que la mitjana. Santa Ana té 128 hm3, semblant a l'any passat però menys que la mitjana. En total tenim a aquesta conca tenim 414 hm3 emmagatzemats, un 39%. Es menys que la que habia l'any passat però aquest any les nevades al Pirineu han estat més generoses.

Predicció per a la setmana (4-10 març)

Aquesta setmana es caracteritzarà per la inestabilitat. Ja apartir de la tarda de dilluns aniran aumentant els núvols, i ja de cara al vespre nit poden arribar els primers ruixats. Dimarts es mantindrà el dia gris, amb pluges que es poden donar durant tot el dia. Dimecres, dijous i divendres els núvols seran més escasos i la probabilitat de pluja serà menor però no acabarà de fwer net. El cap de setmana podria haber-hi més sol, tot i que falta molt encara i s'haurà d'anar seguint.
Les temperatures mínimes seran més altes i les màximes es quedaran més curtes que aquest cap de setmana.

divendres, 1 de març del 2013

Predicció pel cap de setmana (2-3 març)

Després de les pluges d'ahir i avui, arriba el cap de setmana i torna el sol. El núvols aniran cada vegada a menys i ja dissabte lluirà el sol, que no ens abandonarà en tot el cap de setmana. El vent tampoc farà la gitza aquest cap de setmana.L'ambient serà fresc de bon matí, amb temperatures rondant els 0ºC, i ambient primaveral a migdia amb temperatures per sobre dels 15ºC. Així doncs, aprofiteu el cap de setmana per disfrutar de la Festa de l'Aigua d'Almacelles o per fer una bona calçotada.