dilluns, 26 de novembre del 2012

Predicció per a la setmana (26 nov.- 2 dec.)

Comeneça a setmana amb canvis. Ja a partir d'avui dilluns aumentaran els núvols que a partir de migdia podran deixar plujes. Dimarts continuaran els núvols i els plugims. Dimecres entraria el vent de Nord-Oest que netejaria el cel de núvols i portaria aire fred que faria baixar les temperatures. Dijous encara faria vent i el fred seria de ple hivern. A partir de divendres, el vent encalmaria i el més destacat serien les temperatures baixes, amb gelades de matinada. El sol s'ha d'imposar durant el cap de setmana.

dissabte, 24 de novembre del 2012

Predicció pel cap de setmana (24-25 nov.)

A l'espera de la pertorbació que ens hauria d'afectar a partir de dilluns a la tarda, el cap de setmana es presenta estable. La boira pot fer acte de presència tot i que s'haurien de desfer al llarg del matí. Diumenge podran arribar alguns núvols que podran tapar el sol. Les temperatures es mantindran igual que aquesta passada setmana, amb fresca al matí i ambient suau a la tarda, si és que no hi ha boira.

dilluns, 19 de novembre del 2012

Predicció per a la setmana (19-25 nov.)

Comença la setmana i arriba l'estabilitat meteorològica. La primera part de la setmana el sol i la boira seran els protagonistes. Pel matí la boira pot fer acte de presència i a migdia hauria de desfer-se. A partir de dijous tornen els núvols, i torna la possibilitat de ruixats. Divendres s'estabilitzaria el temps, El cap de setmana, de moment, es presenta assolellat.
Les temperatures es mantindran suaus durant tota la setmana.

divendres, 16 de novembre del 2012

Predicció pel cap de setmana (17-18 nov.)

Es presenta un cap de setmana gris. Tot i l'aument de núvols, únicament s'esperen alguns ruixats aillats i febles. La boira també pot fer acte de presencia. Diumenge a la tarda podrien obrir-se clarianes i imposar-se el sol.

dissabte, 10 de novembre del 2012

Predicció pel cap de setmana (10-11 nov.)

Després de una nova tongada de pluges, que aquesta vegada han deixat 16 mm a Gimenells, aquest dissabte el sol s'ha de tornar a veure. Al matí hi podrà haber-he nuvols baixos que aniran a menys al llarg del pas de les hores. Diumenge tindrem més núvols. No serà un dia totalment tapat però hi haurà més núvols que en algun moment poden deixar ruixats febles.
Les temperatures es mantindran semblants a les d'aquesta setmana passada.

diumenge, 4 de novembre del 2012

Predicció per a la setmana (5-11 nov.)

Després d'un cap de setman amb algunes pluges, torna el sol a principis de setmana. Aquest dilluns ja serà assolellat, amb una mica de vent de mestral que netejarà el cel de núvols. El vent es pot deixar sentir fins dimarts. A partir de dijous torna la inestabilitat, aumentaran els núvols i la possibiltat de pluja. Divendres i el cap de setmana tornaria a lluir el sol.
Les temperatures aniran en lleuger descens al llarg de la setmana, amb matinades vora els 0 ºC, sobretot dimarts i dimecres. Dijous, amb l'aument dels núvols les mínimes es quedarien més suaus.

Enfarinada a Canillo (Andorra)

Enfarinada a Canillo del cap de setmana passat:









dissabte, 3 de novembre del 2012

Resum meteorològic d'octubre a Gimenells

L'octubre ha estat un mes caracteritzat per les pluges freuqüents. Així s'han recollit fins a 102 mm de precipitació durant tot el mes. Amb aquestos 102 mm han caigut a Gimenells 338 mm durant tot l'any. La mitjana de precipitació durant un any és de 378mm.
A destacar del mes d'octubre són les primeres gelades de la tardor. Tant el 20 com el 30 d'octubre vam baixar de 0ºC. Aquestes gelades s'ha deixat sentir en alguns conreus d'estiu com el blat de moro o cultius d'horta que els ha deixat ja molt tocats.



Gràfic de temperatures:


Gràfic de precipitació: