diumenge, 30 de setembre del 2012

Pluges del dia de Sant Miquel

Després de molts dies sense ploure, ahir dia de Sant Miquel les pluges, les pluges van ser generals i generoses a Catalunya.
El pla de Lleida es va quedar lluny dels registres acumulats a altres zones de Catalunya, per sobre dels 80 mm a localitats del Bages i Osona. Així, a Gimenells es van recollir 31,2 mm, a Alcarràs 36,4 mm i a Raimat 30,2 mm. Van ser unes pluges molt ben rebudes i molt ben caigudes, a poc a poc i suaument.
Malauradament, no tot Catalunya va ser regada ahir, la zona del Pirineu lleidatà es va quedar gairebé sense pluja, i així a Boí, per exemple, només va ploure 1 mm. Seria bo que plogués al Pirineu ja que la montanya està molt seca i els pantans estan molt baixos.













divendres, 28 de setembre del 2012

Predicció per al cap de setmana (29-30 set.)

Per fi podem pronosticar pluja a Gimenells. Les plujes haurien de començar aquesta matinada i continuar, sobretot, durant el matí de demà dissabte. A la tarda la probabilitat de pluja és menor. Diumenge les plujes seran més escases i a la tarda ja no hi plouria. En cap cas no serien plujes tant abundants com les que s'han produit a la península ibérica.

dilluns, 24 de setembre del 2012

Predicció per la setmana a Gimenells (24-30 set.)

La setmana ve marcada per l'augment de la inestabilitat. Ja serà a partir de dimecres quan aumentaran els núvols i la probabiltitat de pluja. No s'esperen grans plujes però s'haurà d'anar seguint dia a dia per saber com ens afectarà la pertorbaciò. La inestabilitat s'ha de mantenir almenys fins al cap de setmana.

divendres, 21 de setembre del 2012

Predicció pel cap de setmana (22-23 set.)

El cap de setmana es presenta estable a Gimenells. Tot i que podran apareixer alguns núvols a les tardes, sobretot diumenge, el sol ha de ser el protagonista. Les temperatures màximes s'han de mantenir per la banda alta del termómetre. Les matinades seran fresquetes, amb mínimes al voltant dels 15 ºC.

dissabte, 15 de setembre del 2012

Predicció pel cap de setmana (15-16 set.)

El cap de setmana es presenta estable, amb ambient assolellat i temperatures màximes una mica més altes. Tot i que les matinades seran fresques, a migdia la temperatures pujaran fins al 30 ºC.

dimarts, 11 de setembre del 2012

Predicció per a la setmana (10-16 set.)

Tampoc ha de ploure aquesta setmana. Dimarts podran apareixer alguns núvols, deguts a un front que ens creuarà durant la tarda-nit. Aquest front portarà associat vent de cerç, que serà destacable dimecres i dijous. A més, les temperatures baixaran. A finals de setmana, el vent afluixarà i les temperatures tornaran a pujar.
-->

dissabte, 8 de setembre del 2012

Predicció pel cap de setmana (8-9 set.)

Aquest cap de setmana aumentarà una mica la inestabilitat. Dissabte el sol serà el protagonista, amb temperatures altes, per sobre dels 0 ºles màximes.
Diumenge la probabilitat de pluja aumenta, sobretot a la tarda. Hi ha poques possibilitats de que acabi ploguent però la nuvolositat serà més important i es possible que ens afecti alguna tempesta. Les temperatures es mantindran altes.