dissabte, 30 de juny del 2012

Predicció pel cap de setmana (30 juny- 1 Jul.)

La calorada que hem patit aquesta setmana ha d'arribar a la fi. Aquest dissabte encara tindrem temperatures molt elevades, amb domini del sol. Ja serà de cara a demà quan hem d'experimentar una baixada notable de les temperatures. A més, diumenge l'inestabilitat serà la protagonista, amb la possibilitat d'aparició de tempestes, que podrien arribar a ser fortes i anar acompanyades de calamarsa.

dilluns, 25 de juny del 2012

Predicció per a la setmana (25 juny - 1 juliol)

La setmana vindrà marcada per la calor. Una onada de calor ens afecatarà tota aquesta setmana. Dilluns i dimarts aniran pujant lleument les temperatures, i serà dijous i divendres quan les temperatures seran més altes. El cap de setmana es mantindran les temperatures altes, baixant una mica el diumenge. El sol s'imposarà tota la setmana i només dimecres i dijous podran apareixer alguns núvols per la tarda.
Ja hi ha un avís per onada de calor del Servei Meteorològic de Catalunya per a demà. L'Aemet també ha emés un aví per onada de calor que durarà fins divendres. Així, preneu preecaucions per a afrontar la calor.

diumenge, 24 de juny del 2012

Paranys il·legals

Aquesta nit m´he trobat aquest parany al jardí de casa meva. Lo pitjor de tot és que estava enganyat a la pota de darrera d'un gat. No sé quina clase de desaprensiu pot ficar un parany així. A més són paranys totalment ilegals. Demà ho denunciaré al Seprona. Sapigueu que visc a l'urbanització de davant del jardí de la pedra, on a part d'animals de companyia, hi ha nens petits. Aquest parany pot perfectament malmetre una mà o un peu d'un nen. El gat era siamés, fosquet, la pota malmesa és la de darrera, si és d'algú, pot contactar amb mi per a més informació a meteogimenells@gmail.com . Gràcies a la col·laboració d'un veí hem pogut treure-li però ha marxat asustat i no hem pogut guarir-lo. També demano a qui fiqui aquest tipo de paranys que si té algun més que si us plau que el tregui.





divendres, 22 de juny del 2012

Predicció per al cap de setmana (23-24 juny)

Per a aquest cap de setmana ens espera un temps típic d'estiu. El sol i la calor seran els protagonistes. Dissabte tindrem un dia asolejat, amb temperatures semblants a les d'avui divendres, per sobre dels 30ºC. Diumenge es mantindrà el sol i les temperatures pujaran una mica mica més. De cara a la setmana que bé, les temperatures encara pujaran més, fins passar dels 35ºC.

dimecres, 20 de juny del 2012

Pluja del dimarts 19 de juny

Ahir dimarts ens va afectar una pertorbació que ens va deixar en total, 20,8 mm de precipitació. Tot i que aquesta pluja ha fet la guitza als segadors de cereals, que hauran de parar un parell de dies, anirà molt bé per als altres cultius. El blat de moro sembrat a principis d'abril, per exemple, té ara unes necessitats d'aigua importants, arribant a 44 l/m2 que necesita aquesta setmana. En alfals, aquesta setmana tenim unes necesitats d'entre 18 i 44 l/m2 depenent de si està acabat de segar o a punt de segar.
Val a dir que depenent del sistema de reg, encara s'ha d'aplicar més agua per compensar l'eficiéncia del reg. Per a reg a tesa l'eficiéncia és normalment del 65% i per al reg per aspersió es considera normalment del 80%.
La pluja que aprofita la planta s'anomena pluja efectiva. Si la precipitació és menor de 4 mm es considera 0 mm. Si el valor de pluja és major que 4 mm es considera pluja efectiva un 75 % de la pluja caiguda. Així ahir vam tenir 20,8*0.75=15,6 l/m2.
Recordeu que 1 mm= 1 l/m2 = 10 m3/ha





















dilluns, 18 de juny del 2012

Predicció per a la setmana (18-24 juny)

La setmana comença amb inestabilitat. Els núvols aniran a més ja a partir d'avui dilluns i, fins i tot hi ha possibilitat de que aparegui alguna tempesta. Demà dimarts és quan la probabilitat de pluja és més acusada. Els ruixats, si és que arriben, seran en forma de tempesta i podran anar acompanyats de calamarsa. A partir de dimecres el sol s'ha d'imposar i lluir durant el que resta de setmana.
Les temperatures es mantindran a la banda alta del termómetre, superant els 30ºC, durant tota la setmana, llevat del dimarts que, degut a la precència de núvols, les màximes es quedaran més baixes.

divendres, 15 de juny del 2012

Predicció per al cap de setmana (17-18 juny)

L'últim cap de setmana de la primavera es caracteritzarà per un temps de ple estiu. El sol s'ha d'imposar durant tot el cap de setmana i la calor ha de ser la protagonista. Les temperatures, respecte avui divendres, han de pujar encara una mica més aquest dissabte i diumenge.
De cara a la setmana que ve podrien caure alguns ruixats dimarts i, de cara a mitad de setmana ens afectaria una massa d'aire molt càlida que faria pujar encara més les temperatures.


dilluns, 11 de juny del 2012

Predicció per a la setmana (11-17 juny)

La setmana vindrà marcada per l'ambient assolellat i l'estabilitat atmosférica. Tot i l'abundàcia de núvols d'aquest dilluns, no s'esperen plujes. Tal com avanci la setmana, aquests núvols han de ser cada vegada més escasos i el sol s'ha d'imposar. El vent de mestral que bufarà dimarts i una part de dimecres ajudarà a netejar de núvols l'atmosfera. Diumenge podrien arribar més núvols que potser deixarien alguna gota, però falta molt encara.
En quant a les temperatures, es mantindran a la banda baixa del termómetre fins dimecres. A partir de dijous aniran en augment, fins a sobrepassar clarament el 30 ºC tant divendres com el cap de setmana.

dissabte, 9 de juny del 2012

Predicció per al cap de setmana (9-10 juny)

El cap de setmana es presenta bàsicament assolellat. Diumenge poden apareixer algunes bandes de núvols alts que poden enteranyinar el sol, sobretot a la tarda. La calor no ha de ser molt acusada, encara que a migdia les temperatures s'enfilaran vora els 30 ºC.
De cara a la setmana que ve, no s'esperen plujes i tampoc grans calorades




dilluns, 4 de juny del 2012

Predicció per a la setmana (4-10 juny)

El cap de setmana ens ha deixat de 8 a 10 mm de precipitació gràcies al ruixat que va caure la nit de dissabte a diumenge. A més, cal destacar la baixada de temperatures que es va produir ahir diumenge i que continua avui.
L'ambient assolejat s'ha d'imposar aquesta setmana. Únicament dimecres i dijous apareixerien més núvols, sobretot a la tarda, que no deixarien pluja o com a molt cuatre gotes. Les temperatures tenen tendencia a pujar fins dijous. Divendres faria més fresqueta i el cap de setmana es mantindria sense grans calorades.

divendres, 1 de juny del 2012

Predicció per al cap de setmana (2-3 juny)

Les temperatures que estem patint durant tota la setmana tocaran sostre aquest dissabte. Durant gairebé tot el dissabte el sol i la calor seran les grans protagonistes, però, ja de cara a la tarda nit, aumentaran els núvols i la provabilitat de pluja aumenta. S'esperen ruixats, en forma de tempesta segurament, de cara a la matinada de dissabte i el diumenge al matí. Es possible que les tempestes vagin acompanyades de calamarsa.
Aquesta inestavilitat que ens afectarà aquest cap de setmana portarà una baixada clara de temperatures, que hauria de durar ben bé fins dijous.