dissabte, 28 d’abril del 2012

Predicció pel pont de l'u de maig

Acabem l'abril i comencem el pont amb inestabilitat a l'atmosfera. Ens espera un cap de setmana amb possibilitat de pluja, encara que no s'esperen grans quantitats d'aigua. Les plujes anirien campanyades de fang. Espereu a rentar el cotxe...
Dissabte els núvols seran abundants, amb possibilitat de ruixats, d'intensitat feble que podran afectar durant tota la jornada. Diumenge es podran obrir clariane i la probabilitat de pluja és menor,però no es descarta algun ruixat, sobretot a la tarda. Dilluns continua la inestabilitat, amb posibilitat de ruixats a la tarda. Dimarts s'obririen moltes clarianes i ja no plouria.
Les temperatures es mantindran suaus, tot i que amb la precència de núvols,les màximes quedaran més frenades.

dilluns, 23 d’abril del 2012

Incendi a la Vall del Viver.

El passat dimecres a la nit es va declarar un incendia a la Vall del Viver, al terme municipal de Gimenells i el Pla de la Font, tocant als termes de Saidí i Alcarras. Al migdia de dijous, l'incendi estava gairebé apagat i els bombers remullaen la zona. El vent no va facilitar les coses al bombers i fins i tot va fer que es revifés el divendres a la tarda. En total van cremar unes 10 ha de pins i matolls.



Predicció per a la setmana (23-29 abr.)

Aquesta setmana començarà amb un temps semblant a com vam acabar, amb alguns núvols i un ambient ventòs. Això canviarà a mitad de setmana. A partir de dimecres el vent girarà a sud i les temperatures tendiran a pujar, sobretot les màximes. Dissabte s'ennuvolarà i podria fins i tot ploure.

dissabte, 21 d’abril del 2012

Predicció pel cap de setmana (21-22 abr.)

S'espera un cap de setmana amb un temps molt semblant al que hem tingut durant tota aquesta última setmana. El vent serà el gran protagonista, amb intervals de núvols, més probables a la tarda que com a molt poden deixar 4 gotes.
Si heu de regar o sulfatar dissabte al matí serà quan probablement faci menys vent. De cara a dimarts o dimecres de la setmana que bé canviaria la situació, amb la parada del vent i pujada de temperatura.

diumenge, 15 d’abril del 2012

Previsiò per a la setmana (16-22 abr)

La setmana que ve estarà marcada pel vent. Demà dilluns continuarà el vent de mestral, amb alguns núvols pel matí que no deixaran pluja. Durant tota la setmana es mantindrà l'ambient ventós i sec. Dimecres poden apareixer alguns núvols que com a molt dexaran alguna gota anecdòtica.

dijous, 12 d’abril del 2012

Seguiment meteorològic 10-4-2012

El passat dimarts 10 d'abril vam tenir un dia molt mogut a l'atmosfera. En poques hores vam tenir una gran varietat de fenomens meteorològics.
El dia va coemnçar molt tapat, amb molts núvols però sense pluja.


Ja va ser a migdia quan ens va atrabesar la primera banda de precipitació, en forma de tempesta. La tempesta va passar ràpidament, van caure alguns grans de calamarsa i 0,9 mm de precipitació.



















 A la tarda fins i tot va sortir el sol. A les 6 de la tarda es va començar a tapar. El vent cada cop era més fort fins arribar a una ratxa màxima de 83 km/h a les 19:15. Ens va creuar ràpidament un front de precipitació, que va deixar 0,3 mm més. Els núvols van marxar amb celeritat i es va poder veure l'arc de Sant Martí:

Posteriorment encara vm tenir temps de gaudir d'una posta de sol molt bonica amb celatges vermellosos:


 Llavors el vent de NO va bufar durant tota la nit, afluixant una mica de matinada. El creç va continuar fina al dia següent.





diumenge, 8 d’abril del 2012

Pluja de setmana Santa

Aquesta setmana Santa la inestabilitat ha estat la protagonista, donant les necesaries plujes pel camp. Dimarts va començar a ploure, i finalment van caure fins a les 12 de la mitja nit 9,9 mm. Dimecres va ploure una mica de matinada i al fer-se de dia. Van caure 1,2 mm. Dijous van tornar a caure 9,9 mm. Pel matí va ser una pluja fina i per la tarda va caure amb més intensitat. Divendres vam ser afectats per una tempesta, que va deixar 5,1 mm. En total van caure 26,1 mm, molt vem rebuts pels camps de Gimenells i comarca.
Ahir dissabte, es van esbair els nuvols i va entrar el vent de Nord-Oest. Avui continua el cerç bufant de manera feble. Demà, dia de la mona, el sol ha de ser el dominador, amb vent de cerç encara més feble.
Dimarts passaria un front que no hauria de deixar gaire pluja. Darrera seu entraria el vent de NO que ens afectaria dimecres. El que resta de setmana, els núvols seran abundant, però amb poca pluja.

dimarts, 3 d’abril del 2012

Seguiment meteorològic 3 abril

Avui hem tingut un dia mogudet meteorologicament parlant. El matí aha començat amb molts nuvols però gens de pluja. Ha estat a partir de migdia quan els nuvols eren més compactes i quan ha començat a ploure.
Fins a les 7 de la tarda l'estació de MeteoGimenells ha recollit 7,2 mm. Per la zona de Valmanya habien caigut a aquelles hores 10 mm. S'han vist alguns llampecs i s'han sentit alguns trons, però poca cosa.






















 






diumenge, 1 d’abril del 2012

Predicció per a la setmana (2-8 abr.)

Després de 10 dies amb un temps estable i amb temperatures altes, la setmana que ve l'inestabilitat ha de ser la protagonista. No esperem una setmana amb grans plujes, però els ruixats podran apareixer durant gairebé tota la setmana. Aquest dilluns començarà a ennuvolar-se però la probabilitat de pluja serà baixa. Ja serà a partir de dimarts quan seran més probables, i podran apareixer durant tot el dia. Els ruixats es mantindran de manera esporàdica almenys fins dissabte, amb més probabilitat de pluja el dijous i divendres.
Les temperatures esperimentaran una baixada moderada, sobretot les màximes.