diumenge, 27 de novembre del 2011

Predicció per a la setmana (28 nov-4 dic)

Tenim anticicló per a estona. Les altes pressions es mantindran almenys fins dijous. En la nostra zona, i en aquestes dates, anticicló és sinonim de boira. Així doncs, tenim boira fins dijous, segurament serà persistent i com a molt veurem alguna estoneta el sol a les tardes.
Divendres podria arribar un front que, aquí no deixaria pluja però que al seu darrera portaria vent de cerç que escamparia la boira.

divendres, 25 de novembre del 2011

Predicció per al cap de setmana (26-27 nov.)

L'anticicló és, des de fa uns dies, el protagonista i durant el cap de setmana, ho continuarà sent. Aquesta estabilitat atmosférica significa que, a la nostra zona, s'imposarà la boira. Les boires podran ser persistents i costarà veure el sol.
Amb la boira, l'ambient fred es farà notar encara que no s'asoleixin temperatures excesivament baixes.

dijous, 24 de novembre del 2011

Segones collites

Ja s'estan collint les segones collites, principalment, gira-sol i blat de moro sembrats després del cereal d'hivern (ordi i blat) o sembrats després de pesols.
Ara, majoritariament, el que s'està collint és el gira-sol. Les plujes dels últims dies no faciliten la feina ja que a l'humitat que pot retenir la planta, s'ha de sumar la dificultat per a entrar a alguns camps per l'acomulació d'aigua al terreny. La boira que em tingut avui i la que possiblement tindrem els pròxims dies no serà la millor aliada dels pagesos.
El blat de moro encara està humit i no s'ha començat a segar. Val a dir però, que s'han segaat alguns camps de blat de moro per a fer pastone per a les vaques. El pastone és el blat de moro a 30 º d'humitat que es conserva de la mateixa manera que el silo i serveix d'aliment al bestiar.
No cal dir que els pagesos aprofiten qualsevol ullada de sol per a collir, com podeu veure a aquestes fotos:



Cosecahdores collint blat de moro per fer pastone:










Picadora que pica el gra de blat de moro per a ensilar-lo:




diumenge, 20 de novembre del 2011

Predicció per a la setmana (21-27 nov)

La setmana comença amb inestabilitat. La borrasca es situa al Mediterrani i afecta sobretot al litoral. A nosaltres ens toca una mica de resquitllada i no s'esperen grans precipitacions. El dilluns i dimarts son possibles precipitacions débils que podran afectar a qualsevol hora del dia. A partir de dimecres s'obren clarianes, que duraran fins al cap de setmana.
Les temperatures continuaran suaus fins a mitat de setmana quan començarà un lleu devallada. Es posible que el cap de setmana que ve comenci a gelar.

Cabirols

Mireu aquests dos cabirols que ha pogut fotografiar un col·laborador nostre aquest matí. Estan fotografiats al terme de Gimenells, però no direm a on per a que les respectin.





divendres, 18 de novembre del 2011

Predicció pel cap de setmana (19-20 nov.)

En general, el cap de setmana es presenta inestable, tot i que depenent d'on es col·loqui la borrasca ens afectarà més o menys. En principi no s'espera que ens afecti directamet i no s'esperen grans precipitacions.
El dissabte començarà asolellat i no serà fins a la tarda que s'ennuvolarà i podran arribar les primeres plujes, d'intensitat feble.
Diumenge estarà ennuvolat però no plourà gaire, algun ruixat feble que podrà esdevindre durant tota la jornada.
Per dilluns continua la inestabilitat però, diumenge quan fem la predicció per a la setmana ja ho afinarem més.

Bolets

Mireu aquests bolets que hem trobat a Raimat. Alguns els hem identificat i altres no i, si algú els coneix, que ho comuniqui per poder ficar el nom. Clikeu sobre la foto per a veure-la més gran.
1. Fredolic:













2. Molleric










3 Peu o bec de perdiu.


4. Terrerol.











5. Sense identificar











6.Sense identificar.











7. Sense identificar











8. Sense identificar











9. Sense identificar. (sortien en una rodona)











10. Sense identificar











11. Sense identificar










12. Sense identificar













13. Sense identificar





diumenge, 13 de novembre del 2011

Predicció per a la setmana

Ja s'intueixen els primers núbols de la pertorbació que ens afectarà a principis de setmana, sobretot dilluns a la nit i dimarts. Ja serà demà a la nit matinada quan comenci a ploure, sent a la matinada i al matí quan hi ha més probabilitat de pluja (Fins a un 80% dóna aemet). De totes maneres no s'esperen grans ruixats, fins a 20 mm. Les temperatures es mantindran més o menys igual, amb més sensació de fred quan estigui núbol o plogui.
A partir de dimecres s'allunya la pertorbació i s'imposarà el Sol. Les temperatures es mantindran com ara, de moment no s'espere més fred i encara no gelarà.
El cap de setmana que ve podrien arribar més pluges pero per aixó, encara queda molt.

dijous, 10 de novembre del 2011

Estornells


Observeu aquestes fotos que vam fer ahir a postes de Sol a Raimat. Milers d'ocells, suposo que estornells, busquen lloc per dormir, amb molt soroll. Mireu el video i comproveu-ho.









dimecres, 9 de novembre del 2011

Neix MeteoGimenells

Avui neix MeteoGimenells, un espai dedicat a la meteorologia i a la natura en general, a l'entorn de Gimenells (Segrià).
En aquest espai trobareu prediccions, informacions d'interés, fotos i algunes coses més que s'ens aniran acudint.
No cal dir que estem oberts a la col·laboració, així que podeu enviar escrits, fotos o dades meteorològiques al correu electrònic, i també podeu afegir comentaris a les entrades del blog. També us podeu fe seguidors del compte de MeteoGimenells a Twitter: http://twitter.com/#!/MeteoGimenells
A l'esquerra de la pantalla podeu consultar:
  • Predicció per Gimenells i el Pla de la font a 8 dies de meteo.cat, amb temperatures màximes i mínimes i probabilitat de precipitació
  • Predicció per Gimenells i el Pla de la Font a 4 dies d'aemet (Agencia estatal de Meteorologia), amb estat del cel, temperatures màximes i mínimes, probabilitat de precipitació i velocitat i direcció del vent.
  • Predicció per Gimenells a 4 dies de eltiempo.es, amb estat del cel , temperatures i direcció i velocitat del vent.
  • Radar Meteorològic de Catalunya actulitzat cada 6 minuts. Actualitzeu la pàgina per a que surti l'última imatge del radar.